Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση μεταφορέων - εμπόρων

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνεδρίαση εκπροσώπων των μεταφορέων με τους εμπόρους που διήρκησε πάνω απο τρεις ώρες. Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης ο οποίος νωρίτερα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως "αν δεν λυθεί το θέμα σήμερα, η αγορά αύριο θα έχει νεκρώσει".
Σύμφωνα...
με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, οι έμποροι άκουσαν τα αιτήματα των μεταφορεών και δεσμεύτηκαν να πιέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους για την επίλυση των αιτημάτων τους.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης δήλωσε πως "αποφασίσαμε να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα μας βγάλουν απο το αδιέξοδο. Είμαστε διατεθειμένοι όλοι μαζί να απελευθερώσουμε τους δρόμους και όχι το επάγγελμα των μεταφορών".
"Προχωρούμε δυναμικά. Θέλουμε η πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας" είπε ο πρόεδρος του συνδικάτου χερασίων μεταφορών Γ. Τζωρτζάτος.
Την ίδια ώρα παραμένουν στα μπλόκα πάνω απο 650 φορτηγά, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων. Τα φορτηγά βρίσκονται παραταγμένα στη Μεταμόρφωση, στα Διόδια Ελευσίνας, στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της ΠΕΤΡΟΛΑ, στα διόδια Καλαμακίου, στην Ποσειδώνος, στο ύψος της Γλυφάδας, στην Αθηνών- Σουνίου στον κόμβο Μαρκοπούλου, στη συμβολή Αλίμου και Βουλιαγμένης, στη λεωφ. Λαυρίου, στο Σχιστό και στη λεωφ. Χασιάς.
Το πρωί προκλήθηκε μικροένταση στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, εμπόδισαν φορτηγά και βυτιοφόρα να βγουν από τα διυλιστήρια. Ωστόσο, με τη συνοδεία περιπολικών, τα βυτιοφόρα εξήλθαν από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, αλλά οι μεταφορείς-απεργοί τα ακολούθησαν, προκειμένου να τα σταματήσουν στα διόδια Μαλγάρων. Τελικά, με τη βοήθεια της αστυνομίας, πέρασαν από τα διόδια και κατευθύνθηκαν στην Κατερίνη, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός. Οι απεργοί καταγγέλλουν ότι τα συγκεκριμένα βυτιοφόρα ήταν υπέρβαρα και γι’ αυτό τα ακολούθησαν μέχρι τα διόδια, όπου υπάρχει πλάστιγγα (ζυγαριά) για μεγάλα οχήματα.





NewsIt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...