Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Πέρασε ο κίνδυνος στον Κόλπο του Μεξικού, στα χέρια του FBI η βαλβίδα της BP

Η απειλή από την πετρελαιοπηγή της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικό «έχει ουσιαστικά εξουδετερωθεί», αναφέρει η αμερικανική Ακτοφυλακή, ενώ τα συνεργεία ετοιμάζονται για την επανέναρξη της κατασκευής του οριστικού «πηγαδιού ανακούφισης» την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η πετρελαιοπηγή δεν αντιπροσωπεύει πλέον απειλή για τον Κόλπο του Μεξικού. Ουσιαστικά εξαλείψαμε την απειλή μιας νέας διαρροής» δήλωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος της ακτοφυλακής Ταντ Άλεν, επικεφαλής των κλιμακίων που εποπτεύουν την τα συνεργεία αποκατάστασης.

Πρόσθεσε ότι η κεντρική βαλβίδα ασφλείας της γεώτρησης,
η οποία δεν λειτούργησε και αντικαταστάθηκε από νέα βαλβίδα την Παρασκευή, βρίσκεται στα χέρια του FBI και των πραγματογνωμόνων ως αποδεικτικό στοιχείο.

Η γιγάντια κατασκευή, με ύψος πενταώροφου κτιρίου και βάρος 300 τόνων, θα μεταφερθεί για εξέταση σε εγκατάσταση της NASA στη Λουιζιάνα.

Την επόμενη εβδομάδα, τα συνεργεία θα μπορέσουν να συνεχίσουν την κατασκευή του φρέατος εκτόνωσης, από το οποίο θα διοχετευτεί τσιμέντο που θα σφραγίσει οριστικά το υποθαλάσσιο κοίτασμα.

H καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στις 20 Απριλίου στην πετρελαιοπηγή Μακόντο της BP στοίχισε τη ζωή σε 11 εργάτες και είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού σε περίοδο περίπου τριών μηνών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...