Στην εξεταστική επιτροπή βρέθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με το σκάνδαλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα κέρδη της Ιντρακόμ προέρχονται από τα καλά προϊόντα της εταιρείας.
Ο επιχειρηματίας είπε στην εξεταστική πως δεν του έκανε έκπληξη όταν άκουσε για το σκάνδαλο αφού “είναι γνωστές μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εταιρείες” - εκτός από τη δικιά του.
Παραπονέθηκε μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις δεν στήριξαν την εγχώρια βιομηχανία.
Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως η Ιντρακόμ αναπτύχθηκε λόγω των πορϊόντων της αλλά και των κεφαλαίων από τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.
Πάντως ο μάρτυρας διέψευσε όσα κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας της Debevoise & Plimpton οι κ.κ. Σίκατσεκ και Κουτσενρόϊτερ ότι η Ιντρακόμ και η Siemens λειτουργούσαν ως καρτέλ, λέγοντας ότι αντιθέτως οι δύο εταιρείες ήσαν ανταγωνιστικές.
Διέψευσε επίσης τα όσα υποστήριξαν οι δύο γερμανοί- στελέχη της Siemens ότι ο ίδιος συνηθέστατα δωροδοκούσε ως άνθρωπος του Χριστοφοράκου, ενώ για όσα είχε πει ο ίδιος ο φυγόδικος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάς, ζητώντας περισσότερα κονδύλια «γιατί ο Κόκκαλης πλήρωνε μεγαλύτερες μίζες», ο μάρτυρας περιορίστηκε να πει ότι ο Χριστοφοράκος ήταν καλός μάνατζερ, ενώ πρόσθεσε ότι για όσα τον κατηγόρησαν ο ίδιος έχει τέσσερα απαλλακτικά βουλεύματα.
Διέψευσε τα όσα είχε καταθέσει και ενώπιον της εξεταστικής ο πρώην υπουργός Μεταφορών της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα Γιάννης Κεφαλογιάννης, για το πώς δόθηκαν με σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων οι 475.000 ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ στις εταιρείες Siemens/Intrakom υπονοώντας ότι «ο Κόκκαλης πλήρωσε όλα τα κόμματα»:
«Όλα αυτά είναι αναλήθειες και δεν συνέβησαν. Κι αν ήθελα εγώ να ρίξω την κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνοντας δήθεν το Συμπιλίδη, θα μπορούσα να το κάνω με τον κουμπάρο μου, τον Κατσίκη», είπε ο Σωκράτης Κόκκαλη εννοώντας τον Θεόδωρο Κατσίκη τον 151ο βουλευτή της ΔΗΑΝΑ που στήριξε τη δημιουργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ο κ. Κόκκαλής ρωτήθηκε και για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών και είπε αναφορικά με το γεγονός ότι ένα από τα κέντρα από όπου γίνονταν οι υποκλοπές ήταν της Ιντρακομ στην Παιανία, ότι η εταιρεία του δεν είχε το λογισμικό του απομακρυσμένου κέντρου πρόσβασης, δηλαδή τα λογισμικό παρακολουθήσεων, που, όπως είπε, είχε η Siemens και πιθανόν και η Vodafone.
www.cosmo.gr