Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

To PlayStation γίνεται 15 ετών

Η είσοδος της Sony στην αγορά των videogames μπορεί να μην έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, έφερε ωστόσο στο προσκήνιο ένα από τα πιο πετυχημένα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας που αισίως έφτασε τα 15 χρόνια. Η αρχική ονομασία του μηχανήματος ήταν Play Station και θα κυκλοφορούσε σαν...
ξεχωριστό περιφερειακό για το Super Nintendo που θα μπορούσε να "διαβάζει" οπτικούς δίσκους. Ωστόσο, η συνεργασία ανάμεσα στη Sony και τη Nintendo τινάχτηκε στον αέρα την τελευταία στιγμή και η πρώτη αποφάσισε να πορευτεί μόνη της.
Το σύστημα είχε όλες τις προδιαγραφές να πετύχει καθώς ήταν αρκετά ισχυρό για την εποχή του, μπορούσε να χειριστεί με εντυπωσιακό τρόπο τα τρισδιάστατα γραφικά και ήταν πολύ εύκολο στον προγραμματισμό. Παράλληλα, το μέσο που χρησιμοποιούσε (CD) ήταν φθηνό στην παραγωγή και κυκλοφόρησε σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό (SEGA Saturn). H κυκλοφορία του PlayStation έλαβε χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1995 και το PS κατάφερε να γίνει το πρώτο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 100 εκατομμύρια τεμάχια.


Dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...