Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πως μπορείτε να την «πατήσετε» από τα Tweets!

Ακατανόητα μηνύματα, επικίνδυνοι σύνδεσμοι και υβριστικά σχόλια είναι η πρώτη εικόνα που συναντά κανείς όταν ο λογαριασμός του στο Twitter έχει παραβιαστεί.
Πώς όμως κατάφεραν οι hackers να αποκτήσουν πρόσβαση;

Όπως αναφέρεται από ειδικούς ασφάλειας του Twitter αλλά και εταιρειών ασφάλειας πληροφορικής, η πιο γνωστή τακτική που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι στο Twitter ονομάζεται «phish-spam-phish». Με άλλα λόγια η τακτική αυτή είναι μία ιογενής ενέργεια, η οποία κατακλύζει τους λογαριασμούς των χρηστών όταν εκείνοι κάνουν «κλίκ» σε URL που τους έχει προτείνει κάποιος φίλος, του οποίου ο λογαριασμός φυσικά έχει παραβιαστεί.
Μην εκπλαγείτε λοιπόν την επόμενη φορά που θα αλλοιωθεί το προφίλ σας θυμηθείτε τι «κάνατε χθές το βράδυ» και ίσως βρείτε την απάντηση.
Πάντως πέραν της πλάκας καλό θα είναι να μην εμπιστεύεστε όλα τα URL ακόμα και αν είναι από φίλο σας – ειδικά εκείνα με μηνύματα ενθουσιασμού και προτροπής να τα ακολουθήσετε.
Πιστέψτε με ο λογαριασμός σας θα κάνει πολλές μέρες να επανέλθει και επιπλέον πολλοί φίλοι σας μπορεί να σας κατηγορήσουν ότι τους στείλατε «ιό»!


SecNews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...