Υλικά
* 500 γραμμ. φράουλες ώριμες και σφιχτές
* 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
* 250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε ή κρεμώδες ανθότυρο (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
* 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
* 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ ή στα καταστήματα μπαχαρικών)
* 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος ή μέντα ψιλοκομμένη
* Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα δύο. Τις βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, περιχύνουμε με το μπαλσάμικο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ να λιώσει η ζάχαρη. Στο μεταξύ σε μπολ ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο ή τη μέντα και τον/τη ρίχνουμε στις φράουλες. Ανακατεύουμε. Σε τέσσερα ποτήρια ισομοιράζουμε τις φράουλες και γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.
argiro.gr