Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο

Ομιλία στο Κοινοβούλιο θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο. Αναμένεται να αναφερθεί στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, καθώς και την εμβάθυνση των σχέσεων Κίνας-ΕΕ.
"Οι συνομιλίες και οι
συμφωνίες με την κινεζική αντιπροσωπεία ανοίγουν μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας" δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος, υποδεχόμενος τον κ. Γουέν Τζιαμπάο.
Ο κ. Τζιαμπάο, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες και χαρά για την ευκαιρία που του δίνεται να εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός της Κίνας επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνο.
Κατά την περιήγησή του στον ιερό βράχο, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Παπανδρέου για τους στενούς φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών, που αμφότερες διαθέτουν αρχαίο πολιτισμό και παραδοσιακές σχέσεις.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Κίνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ι. Πανάρετο.
Χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης Παπανδρέου-Τζιαμπάο, εκφράστηκε ανοιχτά η πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ήδη το Πεκίνο έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα προμήθεια.
Υπογράφηκαν συνολικά 10 συμφωνίες που αφορούν επενδύσεις, εμπορικές και πολιτισμικές ανταλλαγές, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης του Κινέζου πρωθυπουργού με τον Γιώργο Παπανδρέου επισκέφθηκαν την εταιρία Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...