Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Λιακάδα με βοριά

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός από σήμερα Σάββατο, με σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανεμών, κυρίως από το απόγευμα.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική οα καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα είναι...
βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θ κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη θα επικρατήσουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 τοπικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη , ο καιρός θα είναι επίσης, γενικά αίθριος και μονό στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διαρκείας τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θ πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη νοτιά Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά το πρωί 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή
Με λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βραδύ στα δυτικά θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενισχυμένοι από το απόγευμα στα 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα είναι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...