Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ουέν Τζιαμπάο: "Να συσφίξουμε τις σχέσεις μας"

Στην ενδυνάμωση της ήδη καλής σχέσης με την Κίνα θέλει η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Ουέν Τζιαμπάο.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας από το μεσημέρι του Σαββάτου (2/10) βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του. Ανέφερε πως
τα δύο κράτη θα πρέπει να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να ξεπεράσουν τις οποίες δυσκολίες αντιμετωπίζουν.
«Οι δυο χώρες μας, τόσο αρχαίες όσο και σύγχρονες, πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς. Χέρι με χέρι να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε τις παρούσες δυσκολίες», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Ουέν Τζιαμπάο.
Περισσότερες από δέκα συμφωνίες αναμένεται να υπογράψει ο Κινέζος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια παραμονής του στην πρωτεύουσα που σχετίζονται με τον κλάδο των επενδύσεων και των εμπορικών-πολιτισμικών ανταλλαγών.
Ο Ουέν Τζιαμπάο θα αποχωρήσει από τη χώρα μας την Κυριακή (3/10).
Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
«Οι επενδύσεις και τα δάνεια των επιχειρηματικών ομίλων της Κίνας, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Πραγματική εξάλειψη της ανεργίας, θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας μπορεί να διασφαλίσει μόνο ο κεντρικός σχεδιασμός της λαϊκής οικονομίας, που θα δώσει ώθηση στην εγχώρια βιομηχανική και αγροτική παραγωγή για την κάλυψη των αναγκών του λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.
Το ΛΑΟΣ από την πλευρά του δια στόματος του Κωστή Αϊβαλιώτη αναφέρει «Απέναντι στις διαθέσεις που δείχνουν οι Κινέζοι, το μόνο που δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι τον… Κινέζο. Υπάρχουν δυνατότητες για ιδιαιτέρως προσοδοφόρες για το έθνος προοπτικές».
Υπέρ της ελληνο-κινεζικής φιλίας τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως θα πρέπει να βασίζονται στο κοινό όφελος και να υπάρχει αλληλοσεβασμός στα στρατηγικά συμφέροντα.


www.cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...