Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αύριο αναμένεται ο πρώτος απεγκλωβισμός μεταλλωρύχου στη Χιλή

Το γεωτρύπανο "T-130" ξανάρχισε την γεώτρηση σήμερα το πρωί από βάθος 535 μέτρων, μετά από μια παύση λειτουργίας είκοσι ωρών.
Μια πρώτη βοηθητική σήραγγα αναμένεται να φθάσει αύριο τους 33 μεταλλωρύχους που είναι παγιδευμένοι εδώ και δυο μήνες σε βάθος 700 μέτρων σε ένα ορυχείο στη Χιλή, ανακοίνωσε...
σήμερα ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν, ενώ το γεωτρύπανο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 μέτρων από τους μεταλλωρύχους.
Η βοηθητική σήραγγα θα φθάσει στην στοά όπου βρίσκονται παγιδευμένοι οι μεταλλωρύχοι "κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πιθανότατα το αύριο, και αυτό φαίνεται ως μια λογική ημερομηνία", δήλωσε ο υπουργός στον Τύπο κοντά στο ορυχείο του Σαν Χοσέ (βόρεια).
Το γεωτρύπανο "T-130" ξανάρχισε την γεώτρηση σήμερα το πρωί από βάθος 535 μέτρων, μετά από μια παύση λειτουργίας είκοσι ωρών, για την αλλαγή μιας από τις κεφαλές του, που φθείρονται κατά τη διάτρηση γρανιτικών πετρωμάτων, ανέφερε ο υπουργός.
Μόλις ολοκληρωθεί η σήραγγα, πρόσθεσε ο Γκόλμπορν, το ανέβασμα στην επιφάνεια των 33 μεταλλωρύχων θα ξεκινήσει μετά από δύο ή τρεις ημέρες, το ελάχιστο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία της επιχείρησης, ενώ μπορεί να υπάρξει αναμονή "οκτώ έως δέκα ημερών", εάν οι μηχανικοί αποφασίσουν να καλύψουν τις σήραγγες με μεταλλική επένδυση.


NewsIt.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...