Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ψάχνουν επισκέπτες της γιάφκας

Αποτυπώματα από τέσσερις αγνώστους, βρέθηκαν στις γιάφκες με τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα και τώρα η αστυνομία ερευνά για τις ταυτοτητές τους, ενώ άλλοι έξι των οποίων επίσης βρέθηκαν αποτυπώματα σε διάφορους χώρους, θα κληθούν για απολογία.
Αποτυπώματα 24 συνολικά ατόμων βρέθηκαν...
και ταυτοποιήθηκαν στα σπίτια των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα".
Αυτό αναφέρει πόρισμα του τμήματος Δακτυλοσκοπίας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα ηλικίας 30 - 45 ετών προερχόμενα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο τα αποτυπώματα των οποίων έχουν βρεθεί σε τρία ή τέσσερα από τα καταλύματα των συλληφθέντων.
Θα κληθούν να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στους εφέτες ανακριτές Δημήτρη Μπαλτά και Κώστα Μόκκα που χειρίζονται την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και διαθέτουν ολοκληρωμένη αντίληψη για το θέμα.
Σημαντικότερο ίσως είναι ότι στο ίδιο πόρισμα διαπιστώνεται δακτυλοσκοπικά η παρουσία τεσσάρων ατόμων στις γιάφκες της οργάνωσης που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, τα οποία όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ούτε ποτέ έχουν συλληφθεί η προσαχθεί και το γεγονός ότι αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν και ασύλληπτα μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" προκαλεί ανησυχία στις αρχές που εκτιμούν ότι όταν επανοργανοποιηθούν, πιθανόν να είναι σε θέση να χτυπήσουμ κάποιο στόχο.
Καθώς θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για πρόσωπα που διαδραμάτιζαν ενεργό ρόλο στη δράση της οργάνωσης ή αποτελούσαν συνδέσμους τους με άλλες ένοπλες ομάδες, όπως η "Σέχτα Επαναστατών".


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...