Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τα δελφίνια «περπατάνε» στο νερό!

Τα δελφίνια είναι γνωστά για τον «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα τους, γι΄αυτό και μαθαίνουν να περπατάνε στην επιφάνεια του νερού με την ουρά τους... για πλάκα!
Σύμφωνα με τον ερευνητή Μάικ Μπόσλεϊ, ο οποίος παρατηρούσε επί 24 χρόνια τη συμπεριφορά δύο δελφνιών στο...
Port River της Αυστραλίας, τα δελφίνια έκαναν «εξάσκηση» στο περπάτημα με την ουρά καθημερινά επειδή απλώς το διασκέδαζαν.
Πρόκειται βέβαια για κάτι σπάνιο, καθώς μόνο μια ομάδα δελφινιών στο εν λόγω μέρος έχει καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο και μάλιστα το ένα βοηθά το άλλο στο να τελειοποιήσει την τεχνική.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, πρόκειται για ένα φαινόμενο που συναντάται σε θηλαστικά και προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε μια αγέλη ζώων.
«Η πολιτισμικήν συμπεριφορά στα ζώα έχει ταυτοποιηθεί σε μερικά είδη, κυρίως στους χιμπαντζήδες. Συνήθως όμως έχει να κάνει με τον τρόπο που κάθε ομάδα τρέφεται. Για παράδειγμα, μια ομάδα χιμπαντζήδων στη Δυτική Αυστραλία χρησιμοποιεί μια βέργα για πιάνει τερμίτες και αυτό είναι που τους διαφοροποιεί από τις άλλες ομάδες», λέει ο Μπόσλεϊ.
«Στην περίπτωση των δελφινιών όμως το περπάτημα με την ουρά δεν έχει καμία πρακτική σημασία κι έτσι μπορούμε να πούμε σχεδόν με σιγουριά ότι το κάνουν απλά για να διασκεδάσουν ή για να γυμναστούν!» καταλήγει.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...