Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Αργεντινή εναντίον ΔΝΤ

Άστραψε και βρόντηξε ο Αργεντίνος υπουργός Εξωτερικών εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την Πέμπτη.
Ο Έκτος Τίμερμαν κατήγγειλε ότι...
είναι αποδεδειγμένη η “παντελής αναποτελεσματικότητα” του ΔΝΤ, αποκλείοντας την οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία της Αργεντινής με το Ταμείo.
“Τούτο (ο αποκλεισμός συνεργασίας) θα ισχύει εφόσον δεν μεταρρυθμίζεται το ΔΝΤ, αφού ούτε καν την οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει", τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής.
Ο αξιωματούχος επανέλαβε την πρόθεση του Μπουένος Αϊρες να αποπληρώσει το εθνικό χρέος προς τη "Λέσχη του Παρισιού" που συνδιευθύνεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και ευρωπαϊκά κράτη. Το χρέος αυτό συμποσούται στα 7,5 δισ.δολάρια. Και πάλι αποκλείστηκε, ρητά, η οποιαδήποτε μεσολάβηση του ΔΝΤ.
Ο κ. Τίμερμαν απαντούσε στην προτροπή του ΔΝΤ, "να εποπτεύει στα δημόσια οικονομικά του Μπουένος Αϊρες, ανά πενταετία", την ώρα που η Αργεντινή είναι η μοναδική χώρα του G20, που "αποκηρύσσει" το ΔΝΤ γενικώς και εν πάσει περιπτώσει το θεωρεί υπεύθυνο για την κοινωνική αναταραχή της διετίας 2001,2002.
Ας σημειωθεί πάντως ότι η "Λέσχη του Παρισιού" αρνείται να έλθει σε συμφωνία με το Μπουένος Αϊρες, "εάν αυτή δεν εποπτευτεί από το ΔΝΤ".
Στον αργεντίνικο προϋπολογισμό του 2011, όπως δημοσιοποιήθηκε ήδη, ούτε καν μία μνεία του χρέους της χώρας προς τη "Λέσχη του Παρισιού" υπάρχει.


http://cosmo.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...