Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Δικηγόρος με ειδικότητα... την υγεία!

Μία πολύ περίεργη ιστορία που αφορά σε ανώνυμη καταγγελία σε βάρος Πατρινού δικηγόρου, έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή ένα φάκελο που έφθασε πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία της εφημερίδας "Κόσμος".
Πρόκειται μάλιστα για έναν φάκελο από τους πιο ογκώδεις που έχουμε δει και μέσα σ' αυτόν υπήρχε μία δισέλιδη αναφορά ως προς την
καταγγελία αλλά και πλήθος δικαστικών εγγράφων (μηνυτήριες αναφορές, αποφάσεις δικαστηρίων, κλήσεις σε απολογίες, δικογραφίες), τα οποία χαρακτηρίζονται ως στοιχεία που αποδεικνύουν τη δράση του εν λόγω δικηγόρου. Επαναλαμβάνουμε ότι ο καταγγέλλων φρόντισε να διατηρήσει την ανωνυμία του και να πλασάρει τον εαυτό του ως έναν... «ανήσυχο πολίτη», όπως χαρακτηριστικά αναγράφει στο κάτω μέρος της δισέλιδης καταγγελίας του, όμως είναι σίγουρο ότι όχι μόνο γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αλλά ακόμα πιο σίγουρα έχει πολλές προσβάσεις, εφόσον κατάφερε να συγκεντρώσει όλο αυτό το πλήθος των δικαστικών εγγράφων, ενώ φαίνεται γνώστης πολλών... λεπτομερειών των υποθέσεων για τις οποίες εκτοξεύει κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου και της δράσης του. Και ποια είναι αυτή η «δράση», σύμφωνα με την καταγγελία; Ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος έχει σχέση με το χώρο της υγείας και εκμεταλλεύεται τις γνωριμίες του για να πλουτίζει! Πώς; Στρεφόμενος κατά νοσοκομείων, είτε ο ίδιος ευθέως, είτε χρησιμοποιώντας δικηγόρους του δικού του γραφείου. Και το έκανε καταθέτοντας μηνύσεις εναντίον γιατρών ή εργαζομένων. Δηλαδή, με άλλα λόγια, μάθαινε «μυστικά», τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσε εναντίον των θιγομένων με σκοπό να αποκομίζει κέρδος (όπως τουλάχιστον τον καταγγέλλει ο ανώνυμος αποστολέας).
Έχανε τις περισσότερες υποθέσεις
Βέβαια, αυτό που υπερτονίζεται στην ανώνυμη καταγγελία, και αποδεικνύεται με τα δικαστικά έγγραφα, είναι ότι όλες αυτές οι υποθέσεις τις οποίες ξεκίνησε ο δικηγόρος, αποδείχθηκαν «φούσκες» όταν έφθασαν στο ακροατήριο! Και σε καμία δεν εμφανιζόταν ο ίδιος κόντρα στους θιγόμενους αλλά καταγγέλλεται ότι έβαζε άλλους δικηγόρους που ανήκουν στο δικό του γραφείο. Υπογραμμίζουμε ότι πρόκειται για καταγγελία που έφθασε ανωνύμως στον «Κόσμο» σε έναν ογκώδη φάκελο και προφανώς πρόκειται για περίπτωση η οποία πρέπει να εξεταστεί σε βάθος από τους αρμοδίους, προκειμένου να ανακαλυφθεί η αλήθεια. Ακόμα και αν αυτή μπορεί να είναι -σε ακριβώς αντίθετη περίπτωση- η προσπάθεια κάποιων να... σπιλώσουν την προσωπικότητα του εν λόγω δικηγόρου ο οποίος, ενδεχομένως, να μην έχει σχέση με όλα αυτά που του αποδίδονται από τον άγνωστο αποστολέα.
Περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι»!
Ενδεικτικά παραθέτουμε τις παρακάτω περιπτώσεις:
* Καταγγέλλεται ότι έπεισε υπαλλήλους να στραφούν εναντίον της υπηρεσίας τους διεκδικώντας αποζημιώσεις και ότι τους υποχρέωσε να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο του γραφείου του ενώ εκείνος θα εκπροσωπούσε την υπηρεσία, πείθοντάς τους, ωστόσο, ότι λειτουργεί για λογαριασμό τους...
* Μέσω πάλι δικηγόρου του γραφείου του ανέλαβε πολίτη ο οποίος στράφηκε κατά νοσηλευτικού ιδρύματος, γιατρών και προϊσταμένων ζητώντας αποζημίωση άνω των 800.000 ευρώ (!) ενώ ο ίδιος εκπροσωπούσε νομικά το ίδρυμα...
* Εξέδωσε διαταγές πληρωμής σε βάρος νοσοκομείου, μέσω πάλι άλλου δικηγόρου που όμως απασχολείται στο δικό του γραφείο, και προχώρησε σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού του ιδρύματος. Μάλιστα αυτό καταγγέλλεται ότι έχει συμβεί σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.
* Υπέβαλε μηνύσεις σε βάρος μελών της διοίκησης και γιατρών νοσοκομείου στη δυτική Ελλάδα, βάζοντας πάλι μπροστά να φαίνεται άλλον δικηγόρο που όμως εργάζεται στο γραφείο του. Διεκδίκησε με τον τρόπο αυτό αποζημιώσεις για λογαριασμό ιδιώτη.


dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...