Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Γέμισε παιδιά στου Ψυρρή

Τα τελευταία χρόνια η γειτονιά του Ψυρρή έχει χάσει την προηγούμενη αίγλη του από την μετακίνηση πληθυσμού που έκανε στέκι το Γκάζι ενώ παράλληλα η παρουσία των ναρκωτικών έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή. Μέρα μεσημέρι μπορείς να δεις χρήστες να παίρνουν τη δόση τους σε απόσταση αναπνοής από τα ταβερνάκια. Έστω και προεκλογικά ο...
Δήμος ξεκίνησε σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, το πρώτο από τα «Πολιτιστικά Πρωινά στους αναπλασμένους δρόμους του Ψυρρή». Πρόκειται για δρώμενα πολιτισμού και παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά της Αθήνας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνολικής πιλοτικής βιοκλιματικής και αισθητικής παρέμβασης του Δήμου Αθηναίων, σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες του κέντρου. Στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής, η υποστήριξη του υπερτοπικού χαρακτήρα, που την προσδιορίζει τα τελευταία χρόνια, και η ενίσχυση πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό δραστηριοτήτων, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.


Το «ραντεβού» δόθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, στην οδό Τάκη, η οποία μετατράπηκε σε ένα πρωτότυπο χώρο παιχνιδιού και δημιουργικής έκφρασης. Τα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 10 ετών, έπαιξαν, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με την καθοδήγηση των Θεατροπαιδαγωγών του εργαστηρίου πολιτιστικής εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού». Ακόμη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο και άλλες παραστάσεις, αλλά και να συμμετάσχουν σε διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις.


Δεν έλειψαν τα κεράσματα, τα δώρα και οι μουσικές από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην γειτονιά του Ψυρρή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...