Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΕΙΑ: Δεν έχουν χρήματα.... ούτε για φωτοτυπικό χαρτί!

«Φέρτε ένα ευρώ για να πάρουμε χαρτί», άκουσαν από καθηγητές μαθητές σχολείων της Πάτρας και έμειναν εμβρόντητοι.
Και σα να μην έφτανε αυτό, ζητήθηκε από μαθητές της Γ΄ Τάξης Λυκείου να πληρώσουν από την τσέπη τους για να πάρουν τα βιβλία μαθημάτων επιλογής! Μάλιστα, σε μια τουλάχιστον περίπτωση, στους μαθητές επισημάνθηκε να πάρουν στα σχολεία τα βιβλία που έχουν ούτως ή άλλως, όπως τους είπαν, από τα...
φροντιστήρια!
Ναι, σωστά διαβάσατε. Φτάσαμε στο σημείο οι γονείς να καλούνται πλέον να πληρώσουν ακόμη και τα βιβλία στην (υποτίθεται) δωρεάν, δημόσια Παιδεία! Γιατί στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς υπάρχουν σχολεία στην Πάτρα που δεν έχουν όχι μόνο βιβλία, αλλά ούτε χαρτί για φωτοτυπίες! Και, δυστυχώς, δεν είναι υπερβολή, ούτε σχήμα λόγου.
Τουλάχιστον σε τέσσερα σχολεία της Πάτρας (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση του «Κόσμου»), όπως καταγγέλλεται από γονείς, ζητήθηκε από τους μαθητές ένα ευρώ για να αγοραστεί χαρτί.
Και ναι μεν δεν είναι τόσο το ένα ευρώ που ζητήθηκε από τους μαθητές για το χαρτί, ούτε τα 4 ή 5 ευρώ που κάνουν τα βιβλία (αν κι εδώ που τα λέμε, πολλοί γονείς υπολογίζουν στις μέρες μας και το τελευταίο λεπτό) αλλά ο συμβολισμός. Η δημόσια δωρεάν Παιδεία, που είναι δωρεάν α λα καρτ!
Κι όλα αυτά επειδή τελικά δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για χαρτί στα σχολεία!
Κατά τα άλλα, «Καλλικράτης» και για την Παιδεία!
Πάντως, την ώρα που σε σχολεία της Πάτρας ζητούν από τους μαθητές, για χαρτί και να αγοράσουν βιβλία, ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλει «Καλλικράτη» για την Παιδεία!
Και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου (που το γιο της τον έβαλε σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία με ξενόγλωσσο πρόγραμμα) μιλά με στόμφο για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.


dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...