Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Desing φέρετρα με... στυλ!

Τα φέρετρα με... στυλ είναι μια νέα παγκόσμια μόδα στον χώρο του design. Για τους περισσότερους τα φέρετρα είναι ένα μακάβριο και ανατριχιαστικό θέαμα. Κάποιοι άλλοι όμως εμπνέονται,
δημιουργούν και όλο και περισσότεροι σχεδιαστές εκτιμούν ότι «πρέπει να είναι εφάμιλλα ενός έργου τέχνης».

Έτσι λοιπόν για το τελευταίο «όχημα» πολλές εταιρείες προτείνουν λύσεις πολύχρωμες και οικολογικές.Η εταιρεία Colourful Coffins («Πολύχρωμα Φέρετρα») στην Βρετανία κάνει πράξη το όνομά της φτιάχνοντας φέρετρα με χαρούμενα μοτίβα και χρώματα. Δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο πελάτη ή στους συγγενείς του νεκρού να σχεδιάσουν το «δικό τους φέρετρο», μέσα από την ιστοσελίδα της!

Η βρετανική φερετροποιία Εcopod, η οποία σχεδιάζει φουτουριστικά φέρετρα από ανακυκλωμένο χαρτί έχει το εξής σλόγκαν: «Σεβόμαστε τη γη, διαμορφώνουμε το μέλλον».

Η εταιρεία LifeΑrt στην Αυστραλία κατασκευάζει φέρετρα φιλικά προς το περιβάλλον και λέει πως «τιμά τη ζωή και τον θάνατο».

Η εταιρεία UΟΝΟ στην Γερμανία κατασκευάζει φέρετρα από λούστρο και φυτικές ίνες με βάση το νερό για να είναι βιοδιασπώμενα. Υπόσχεται «πρωτότυπα σχέδια και διαχρονική κομψότητα».

Η δανέζικη εταιρεία Jacob Jensen Design γνωστή για τον σχεδιασμό βιομηχανικού και οικιακού εξοπλισμού, δημιούργησε τα φέρετρα Diamant. Μέχρι στιγμής έχει κατασκευάσει 75 πρωτότυπα φέρετρα, όλα λαξευμένα στο χέρι και συναρμολογημένα από μαραγκούς.

Κατασκευασμένα από κόντρα πλακέ σε σχήμα διαμαντιού, με επένδυση από οργανικό βαμβάκι η οποία απεικονίζει πεταλούδες και ένα ηλιοβασίλεμα, μοτίβο που, όπως λέει ο Τιμ Γένσεν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «συμβολίζει το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού». Τονίζει πως το σχήμα «διαμάντι» είναι ένα ποιητικό σύμβολο της ανύψωσης, της αιωνιότητας και της αγνότητας.

Πηγή: newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...