Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Tώρα iPhone και για διαβητικούς

Σε λίγο καιρό ο έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα θα είναι πιο εύκολη υπόθεση. Στις αρχές του 2011 αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι δύο συσκευές, iBGStar και BGStar, που συνδέονται με τα iPhone και iPod touch και απευθύνονται σε όσους πάσχουν από διαβήτη, καθώς μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Η αρχή λειτουργίας...
των νέων χρηστικών γκάτζετ στηρίζεται στην πατενταρισμένη τεχνολογία Dynamic Electrochemistry.
Οι συσκευές αυτές αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, γιατί διαθέτουν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που απλοποιούν τη χρήση τους.
Τα οφέλη τους είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, εφόσον θα συμβάλλουν με καίριο τρόπο στην αντιμετώπιση του διαβήτη από τον ίδιο τον ασθενή, διευκολύνοντας παράλληλα και το έργο του θεράποντα ιατρού.
Το iBGStar είναι η μοναδική συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο iPhone ή iPod touch, έτσι ώστε ο ασθενής να διαβάζει εύκολα τα αποτελέσματα στη μεγάλη οθόνη των πολυσυσκευών.
Επιπλέόν, χάρη στην ειδική εφαρμογή Diabetes Manager, ο ασθενής θα μπορεί να διαχειρίζεται μόνος του τα δεδομένα των εξετάσεων και μπορεί να τα αποστέλλει με e-mail ή γραπτό μήνυμα στο θεράποντα ιατρό του.
Η παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος είναι υψίστης σημασίας για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, μιας και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ελέγχουν διαρκώς τη γλυκόζη του αίματος, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη των επιπλοκών από τη νόσο που μπορεί να πλήξουν σοβαρά την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Η επερχόμενη κυκλοφορία των συσκευών ανακοινώθηκε στο περιθώριο του 46ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη μελέτη του Διαβήτη (EASD), και θα διακινούνται από η sanofi-aventis.


Newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...