Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

650 καναρίνια διαγωνίζονται στην Κρήτη

Καναρινόφιλοι από όλη την Κρήτη έφεραν τα πτηνά στο Παλαιό Τελωνείο Χανίων, όπου θα διαγωνιστούν για το έπαθλο.
Το γεγονός διοργάνωσε ο Παγκρήτιος Ομιλος Καναρινόφιλων και όπως δήλωσε ο διευθυντής της έκθεσης Δημήτρης Μόκκας, θα διαγωνιστούν περίπου 650 καναρίνια, κυρίως, αλλά και καρδερίνες, φλώροι και άλλες...
ράτσες πουλιών.


Όπως δήλωσε ο κ. Μόκας, δεν είναι όλα καναρίνια, έχει και υβρίδια, καθώς και πουλιά της ευρωπαϊκής πανίδας, τα οποία είναι όλα δακτυλιδωμενα - δηλωμένα, ενώ υπάρχουν και τρία εξωτικά πουλιά.


O επισκέπτης της έκθεσης, μπορεί να παρακολουθήσει δράσεις που δεν θα δει ούτε στα pet shop, ούτε στα μπαλκόνια. Πρόκειται για καθαρόαιμες ράτσες καναρινιών, που έχουν αναπαραχθεί από καναρινόφιλους όλης της Κρήτης.


Στον διαγωνισμό που γίνεται οι κριτές καλούνται να εντοπίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε πουλιού, να διαπιστώσουν αν είναι καθαρόαιμο και να βραβεύσουν τα καλύτερα. Ο κριτής έχει πρότυπα της κάθε ράτσας.


Τα πουλιά, διαγωνίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:


-Καναρίνια χρώματος. Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες σε λευκά καναρίνια, κίτρινα, κόκκινα, πορτοκαλί, διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.


-Καναρίνια "ποζίτουρας": Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι οι ράτσες διαφέρουν στο φτέρωμα (π.χ. σγουρά), άλλα στο λοφίο, άλλα στον σκελετό (είναι καμπούρικα ή στέκονται κατακόρυφα). Όλα από τη φύση τους, ως χαρακτηριστικό της ράτσας τους.


-Ευρωπαϊκά άγρια πουλιά: Τέτοια είναι οι καρδερίνες και οι φλώροι.


-Υβρίδια: Πουλιά που προέρχονται από διασταυρώσεις π.χ. καρδερίνα με καναρίνι.


Επίσης, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που δεν εκπροσωπούνται στον διαγωνισμό, όπως τα καναρίνια φωνής.


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...