Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τέλος οι τουρίστες από το Big Ben - Μόνο Βρετανοί!

Απαγορευμένο θα είναι το Big Ben για όλους τους τουρίστες που θα θελήσουν να το επισκεφτούν, αφού οι αρχές φοβούνται τρομοκρατική επίθεση κατά του τουριστικού μνημείου.
Μέχρι πρόσφατα όλοι οι επισκέπτες της βρετανικής πρωτεύουσας μπορούσαν να περιηγηθούν μέσα στο πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο του Λονδίνου,...
αλλά από σήμερα μόνο οι Βρετανοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να...
το θαυμάσουν, αν φυσικά υποβάλουν πρώτα γραπτή αίτηση στο υπουργείο.


Με αυτό τον τρόπο οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να κόψουν τις περίπλοκες και πολυδάπανες ενέργειες που έπρεπε να κάνουν κάθε μέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι κανένας από τους τουρίστες που το επισκέπτεται δεν έχει σκοπό να βλάψει το ιστορικό ρολόι.


Ακόμα όμως και όσοι καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια περιήγηση στο ιστορικό μνημείο θα υποβληθούν σε αυστηρό έλεγχο. Πρώτα θα πρέπει να περάσουν μέσα από ανιχνευτή μετάλλων, υπό την επίβλεψη οπλισμένων αστυνομικών, και στη συνέχεια μια ειδική κάμερα θα τραβήξει φωτογραφία του προσώπου τους πριν τους δοθεί τελικά το πάσο εισόδου.


Για όσους Βρετανούς θελήσουν να επισκεφτούν το μνημείο θα πρέπει να κάνουν κράτηση μέσω του υπουργείου τουλάχιστον 3-6 μήνες νωρίτερα, καθώς οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.


http://apolitistosteki.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...