Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σχέση εξ’ αποστάσεως

Πάντα υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που πρέπει να αποχωριστείτε το έτερον ήμισυ είτε για το στρατό, είτε για τις σπουδές, είτε για επαγγελματικούς λόγους.
Όταν φτάσει αυτή η στιγμή καλό θα είναι να ξέρετε πώς να τη χειριστείτε.
Το πρώτο και σημαντικότερο θέμα είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση. Αν ο φίλος σας θέλει να κάνει την παρασπονδία του μπορεί κάλλιστα να την κάνει και να μην το μάθετε και ποτέ όπως και εσείς άλλωστε, γι αυτό προσπαθήστε να έχετε...
εμπιστοσύνη στο σύντροφο σας γιατί με την πίεση που μπορεί να ασκείτε με τις ερωτήσεις τύπου: που βγαίνει, τι κάνει έξω και αν είναι κάποια άλλη σε απόσταση δυο μέτρων τα κάνετε ακόμα χειρότερα.
Δεν χρειάζεται να υπάρχει παραπάνω ζήλεια και γκρίνια ειδικά όταν ήδη είναι μακριά και από εσάς, από την οικογένεια και από τους φίλους του. Εμπιστευτείτε τον λοιπόν και «αφήστε» τον να βρει καινούργιες ασχολίες και παρέες όσο καιρό λείπει.
Αν σε κάποια σημεία δείτε ότι δεν συμφωνείτε προσέξτε να μην αυξάνονται οι εντάσεις με φωνές και τσακωμούς, αλλά προσπαθήσετε και από τις δυο μεριές να λύνετε τα όσα προβλήματα δημιουργούνται με συζήτηση και ηρεμία. Όσο και να μην έχετε συνηθίσει να κάνετε υποχωρήσεις από τη δική σας μεριά πρέπει να αρχίσετε γιατί αν κάνει υποχώρηση συνέχεια ο άλλος κάποια στιγμή ενδεχομένως να κουραστεί, ακόμα και να αποχωρήσει!
Όσο σας το επιτρέπει ο χρόνος, κάντε που και που και ένα ταξιδάκι «έκπληξη» προς το σύντροφο σας για να μείνετε λίγο μόνοι σας, και να περάσετε χρόνο μαζί. Μόνο η επικοινωνία από τηλεφώνου/διαδικτύου δεν είναι πάντα αρκετή για να μείνει σταθερή και πιο κοντινή η επικοινωνία και κατ’ επέκταση η σχέση σας.
Τέλος και σημαντικότερο τώρα που είστε απομακρυσμένοι θα ακούσετε πολλά πικρόχολα σχόλια τρίτων που μπορεί να σας φέρουν σε αντιπαράθεση με το σύντροφό σας, ότι και αν είναι αυτό που θα ακούσετε, συζητήστε το πρώτα να δείτε κατά πόσο ισχύει και μετά πράττετε αναλόγως. Μην αφήνετε τους άλλους να σας επηρεάζουν.
Η υπομονή και η εμπιστοσύνη είναι δυο λέξεις που δύσκολα καταφέρνουν να γίνουν πράξεις, αλλά για την περίπτωση της «απόστασης» είναι ότι καλύτερο για να έχετε μια επιτυχημένη σχέση.
Καλή τύχη!!!


www.myself.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...