Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Νους υγιής" με σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προϊόντα ολικής αλέσεως, ντομάτες, λιπαρά ψάρια, βατόμουρα, αλλά και πασατέμπο, βοηθά το μυαλό μας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πιο γρήγορα, να θυμόμαστε καλύτερα και να μπορούμε...
να ανακαλούμε πιο εύκολα πληροφορίες.


Προϊόντα ολικής άλεσης
Τα ευεργετικά οφέλη τους πολλά, ένα από αυτά και η σημαντική συμβολή τους στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Γι’ αυτό, λοιπόν, ριχτείτε στα δημητριακά, το ψωμί και τα μακαρόνια ολικής άλεσης. Έρευνα έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες που αυξάνουν τις ποσότητες φολικού οξέως, βιταμίνης Β12 και βιταμίνης Β6 που προσλαμβάνουν παρουσιάζουν βελτίωση στην ικανότητά τους να ανακαλέσουν πληροφορίες.


Λιπαρά ψάρια


Τα πολύτιμα λιπαρά οξέα Ω-3 περιέχουν υψηλά επίπεδα DHA ή δοκοσανεξανεϊκού οξέως αν προτιμάτε, που παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του νευρικού συστήματος. Τα χαμηλά επίπεδα DHA συνδέονται με μεγαλύτερο ρίσκο να αναπτύξει κανείς Αλτζχάιμερ και απώλεια μνήμης. Τα Ω-3 συναντώνται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, αλλά και στο ιχθυέλαιο, το καρυδέλαιο και τον λιναρόσπορο.


Βατόμουρα


Τα βατόμουρα και συγκεκριμένα τα μύρτιλα μπορούν να βελτιώσουν την απώλεια της βραχύβιας μνήμης και φυσικά, δεν είναι καθόλου δυσάρεστη γευστικά επιλογή.


Ντομάτες


Ανήκει στα πιο συνηθισμένα λαχανικά και ίσως συχνά να μην δίνουμε και μεγάλη σημασία στη διατροφική της αξία. Και, όμως, αποτελεί εξαιρετική πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που συναντάται σε αφθονία στην ντομάτα, και προστατεύει ενάντια στην φθορά των κυττάρων που οδηγεί σε άνοια.


Πασατέμπος


Μια χούφτα κολοκυθόσποροι την ημέρα περιέχουν την ημερήσια ποσότητα ψευδαργύρου που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Ο ψευδάργυρος ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου και την δυνατότητά του να σκέφτεται. Αν μάλιστα προτιμήσετε τον ανάλατο πασατέμπο… ακόμη καλύτερα.


Μπρόκολο


Το μπρόκολο είναι μια τροφή που μόνο καλό κάνει στον οργανισμό. Πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες και ενισχύει τη δύναμη του μυαλού.


Φασκόμηλο


Το φασκόμηλο έχει μεταξύ άλλων την φήμη ότι βελτιώνει την μνήμη και αν και οι περισσότερες έρευνες επικεντρώνονται στο αιθέριο έλαιο φασκόμηλου, δεν βλάπτει καθόλου εσείς να το προσθέσετε στην διατροφή σας, σε ρόφημα ή στο φαγητό.


Φραγκοστάφυλα


Η βιταμίνη C είναι η κατεξοχήν βιταμίνη που βοηθά στην ευστροφία του μυαλού. Πηγή βιταμίνης C δεν είναι, όμως, μόνο τα πορτοκάλια, που γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Τα φραγκοστάφυλα για παράδειγμα είναι γεμάτα από βιταμίνη C και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, που θα προσθέσει και μια διαφορετική πινελιά στην καθημερινή σας διατροφή.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...