Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αρνητικά τα σχόλια του ξένου Τύπου για τις εκλογές

Αρνητικά είναι στην πλειοψηφία τους τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αναφορικά με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που διεξάγονται σήμερα στην Ελλάδα. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μέσω των ανταποκριτών τους στην χώρα μας κάνουν λόγο για «στοίχημα της κυβέρνησης που πρέπει να το κερδίσει»» αλλά και για «κρίσιμο τεστ που κρίνει τα...
μέτρων λιτότητας, αλλά και την κυβέρνηση».
Συγκεκριμένα το βρετανικό BBC αναφέρει ότι «αναλυτές εκτιμούν πως η πολιτική αστάθεια που θα προκύψει σε περίπτωση εθνικών εκλογών θα φέρει κοντά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας». Από την πλευρά του το Bloomberg, γράφει ότι οι σημερινές εκλογές είναι «ένα τεστ για την υποστήριξη στην κυβέρνησή Παπανδρεόυ την ώρα που δίνει μάχη με το χρέος» ενώ τονίζει ότι «στην πλειονότητά τους ο ελληνικός λαός θα δεν θα ψηφίσει το κυβερνών κόμμα». Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις 22 Οκτωβρίου από την εταιρεία GPO, το 67% από τους 5000 ψηφοφόρους έχουν αρνητική άποψη για την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Το διεθνές πρακτορείο Reuters χαρακτηρίζει «στοίχημα» τις τοπικές εκλογές και σημειώνει ότι το αποτέλεσμα έκτακτων εκλογών θα είναι ή κυβέρνηση συνασπισμού ή κυβέρνηση ενός κόμματος με ισχνότατη πλειοψηφία . Κάτι τέτοιο σύμφωνα με το Reuters θα βλάψει τη δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων. Η Washington Post γράφει για «κρίσιμο τεστ που κρίνει τα μέτρων λιτότητας, αλλά και την κυβέρνηση», και τονίζει την δέσμευση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές αν το σημερινό αποτέλεσμα δείξει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την στήριξη των πολιτών!


Η γερμανική εφημερίδα Bild, έχει εκτενές άρθρο για τις εκλογές υπό τον τίτλο «Κρίση, τρομοκρατία, Παπανδρέου – Πολιτικό χάος στην Ελλάδα». Το άρθρο αναφέρει ότι το «πολιτικό χάος» στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί με νέες εκλογές, σε συνδυασμό με την υπόθεση της τρομοκρατίας, για την οποία αναφέρει ότι τα δέματα-βόμβες ίσως είναι μόνο η αρχή μιας γενικότερης κοινωνικής αναταραχής.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...