Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στα ''σκαριά'' αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Νομοσχέδιο για την ίδρυση αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναμένεται να καταθέσει σύντομα η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε την Τετάρτη (17/11), με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή καθώς και τον...
Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη και συζήτησε το θέμα αυτό, ενώ εξετάστηκαν και θέματα αρμοδιοτήτων των δύο υπουργείων.
Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ και θα υπάγεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, οι αρμοδιότητες των οποίων έχουν αστυνομικό χαρακτήρα, ο Θάλαμος Επιχειρήσεων, καθώς και ο Αρχηγός του Σώματος, θα υπάγονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Εν τω μεταξύ, υπάρχει μέριμνα ώστε να δοθεί έμφαση στο επενδυτικό κομμάτι του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (Ποντοπόρος ναυτιλία-Ακτοπλοϊα-Κρουαζιέρα-Αλιεία), ενώ περαιτέρω στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποστρατικοποίηση του υπουργείου και η μετατροπή του σε αναπτυξιακό-Οικονομικό.


Την Πέμπτη (17/11) στη 1:30 μμ ο κ. Διαμαντίδης, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει για την Τρίτη (23/11), η ομοσπονδία των ναυτικών.


Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά-Επιβατηγά Πλοία, τα Πορθμεία Εσωτερικού, τα Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία, καθώς και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...