Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αντιμετωπίστε την έλλειψη ύπνου

Επειδή ολοένα και περισσότερες γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από όσο χρειάζονται λόγω υποχρεώσεων, η κατανάλωση καφέ τρεις αλλά και τέσσερις φορές την ημέρα φαίνεται απαραίτητη. Αλλά όταν φθάνουμε στο σημείο να θεωρούμε την καφεΐνη απαραίτητη για να μη μας πάρει ο ύπνος, τότε έχουμε ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.
Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αντιμετωπίζεται το αίσθημα της...

υπνηλίας με φυσικούς τρόπους, όπως τους προτείνει ο δρ Ρόμπερτ Τάιλερ από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Καλιφόρνιας.


-Σηκωθείτε από την καρέκλα ή τον καναπέ και περπατήστε ακόμη και μέσα στο σπίτι σας για οκτώ έως δέκα λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια αυτού του μικρού διαλείμματος φάτε και λίγα φρούτα και πιείτε και δυο-τρία ποτήρια νερό, τότε τα αποτελέσματα είναι σαφώς καλύτερα.


-Δώστε στα... μάτια σας τη δυνατότητα να αλλάξουν παραστάσεις. Σταματήστε για τρία με τέσσερα λεπτά να κοιτάτε την οθόνη του υπολογιστή σας και κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Και για να μη φοβάστε ότι είναι χάσιμο χρόνου, μπορείτε συγχρόνως να κάνετε κάποια επαγγελματικά τηλέφωνα.


-Η ιδανική λύση, αλλά μόνο εφόσον είστε στο σπίτι σας, είναι ένας 10λεπτός υπνάκος. Θα σας ανανεώσει και θα σας δώσει τη δύναμη να αντέξετε για αρκετές ώρες ακόμη.


Προσέξτε, αυτά είναι μικρά τρικ για μεμονωμένες περιπτώσεις. Μην το κάνετε συνήθεια. Ο ύπνος δεν είναι χάσιμο χρόνου. Είναι η απαραίτητη ανάπαυλα του οργανισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...