Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Υπέρ της θανατικής ποινής οι Αμερικανοί

2010 και οι αμερικανοί πολίτες τάσσονται υπέρ της εσχάτης των ποινών, όπως κατέδειξε σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Γκάλοπ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, δύο στους τρεις ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών, κυρίως λευκοί, θεωρούν ότι...
οι θανατική ποινή καλώς επιβάλλεται, ενώ σε γενική κλίμακα, συμφωνεί το 64% των ερωτηθέντων.
Από τους υποστηρικτές της θανατικής ποινής το 49% εκτιμά ότι η εσχάτη των ποινών δεν εφαρμόζεται αρκετά συχνά, ενώ το 18% πιστεύει ότι εφαρμόζεται δυσανάλογα συχνά. Παράλληλα το 58% θεωρεί ότι εφαρμόζεται με τρόπο δίκαιο και αδέκαστο και το 36% κρίνει ότι καμία φορά εφαρμόζεται ρατσιστικά.


Η μεγάλη πλειοψηφία των υποστηρικτών της ποινής του θανάτου είναι άνδρες (71%) λευκοί (69%) συμπαθούντες τους Ρεπουμπλικάνους (78%) . Στις γυναίκες οι υποστηρίκτριες της ποινής του θανάτου φτάνουν το 58% ενώ το 55% είναι πολίτες έγχρωμοι και το 55% οπαδοί των Δημοκρατικών.


Η έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας τη στιγμή που ένας ακόμα κρατούμενος καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, ο Στέφαν Χέιγες, για μια τριπλή δολοφονία που διέπραξε το 2007, στο Κονέκτικατ, μια απόφαση πολύ σπάνια για την περιοχή αυτή, αφού η προηγούμενη εκτέλεση κρατούμενου έγινε εκεί πριν από 35 χρόνια.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...