Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Τώρα που... την έκανε, ψάχνουν να τον βρουν

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να διαφύγει ένας ακόμη κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Siemens, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας κ. Ιωάννης Σακελάκος.
Πρόκειται για το πρώην στέλεχος της Siemens, Φόλκερ Γιουνγκ, στον οποίο είχαν επιβληθεί οι...
περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και η εμφάνισή του σε αστυνομικό τμήμα της Πάρου, όπου κατοικούσε μόνιμα. Σε βάρος του Φόλκερ Γιουνγκ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης. Ο κατηγορούμενος φέρεται να διέφυγε στο Μόναχο την περασμένη Τρίτη, όταν έμαθε ότι απορρίφθηκε η αίτησή του για άρση του κατ' οίκον περιορισμού.


Ο Φόλκερ Γιουνγκ είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στο σκάνδαλο της Siemens που κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό, μετά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χρήστο Καραβέλα. Είχε απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου του 2009 στον τότε ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Ν. Ζαγοριανό για τις κατηγορίες της συνέργειας σε δωροδοκία (σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος) και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Ανακριτής και εισαγγελέας είχαν κρίνει τότε ότι ότι ο 60χρονος κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης το πρώτο 5μερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα Πάρου.


Τώρα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί ταχύτατα πότε, με ποιο μέσο και από ποιο σημείο της χώρας διέφυγε το πρώην στέλεχος της Siemens.Ο κ. Σακελάκος ζήτησε ακόμη να εντοπιστούν οι ευθύνες των αρμόδιων κρατικών υπαλλήλων είτε αεροδρομίων είτε λιμανιών και ιδιαιτέρως των αστυνομικών οργάνων.


Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έχει η Εισαγγελία Εφετών, οι αρμόδιοι αστυνομικοί, τόσο του Τμήματος Πάρου όσο και οι ανώτεροί τους, δεν ενημέρωσαν αμέσως, όπως όφειλαν, ότι ο κ. Γιουνγκ δεν είχε εμφανιστεί στο τμήμα έως τις 5 Νοεμβρίου.


Η ενημέρωση της Εισαγγελίας έγινε προφορικά -στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών- αργά το απόγευμα του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, που όλες οι υπηρεσίες είναι κλειστές, και ενώ το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» είχε δημοσιεύσει πληροφορίες ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ ήταν στο Μόναχο από την περασμένη Τρίτη.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...