Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πώς να φτιάξετε σπιτικό ψωμί με προζύμι

Ζυμώστε δύο χούφτες αλεύρι με νερό και τοποθετήστε το σε ζεστό μέρος για 24 ώρες.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για τρία ακόμη 24ωρα προσθέτοντας κάθε ημέρα λίγο αλεύρι και νερό.
Αφήστε το για ακόμη δύο-τρεις μέρες να ωριμάσει και θα έχετε έτοιμο προζύμι.
Για το λεγόμενο «ανάπιασμα» ζυμώστε το...
¼ της συνολικής ποσότητας του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε με μισή χούφτα προζύμι και χλιαρό νερό.
Σκεπάστε το μείγμα για 10-12 ώρες και διατηρήστε το ζεστό ώστε να φουσκώσει.
Συνεχίστε να ζυμώνετε με το υπόλοιπο αλεύρι και με επιπλέον νερό.
Τοποθετήστε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 60-90 λεπτά.


http://toblogtonkirion.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...