Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Προσευχή μουσουλμάνων σε Προπύλαια και πλατεία Αττικής

Συγκέντρωση Μουσουλμάνων για δημόσια προσευχή πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, με την ευκαιρία του εορτασμού της πρώτης μέρας της μουσουλμανικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας.
Κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε η προσευχή των μουσουλμάνων και στην πλατεία Αττικής.
Νωρίς το πρωί δυνάμεις της...
αστυνομίας απομάκρυναν ακραία στοιχεία που, από χθες το βράδυ, είχαν μαζευτεί στην πλατεία με σκοπό, όπως οι ίδιοι έλεγαν, να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση της προσέλευσης των μουσουλμάνων.
Στους συγκεντρωμένους, χθες το βράδυ, απηύθυνε λόγο και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, δηλώνοντας ότι η παράταξή του "υποστηρίζει τον αγώνα των κατοίκων για να μην διεξαχθεί η προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής".
Το Κουρμπάν Μπαϊράμ είναι κάτι αντίστοιχο με τη θυσία του Αβραάμ, που υπάρχει στη χριστιανική θρησκεία, και που σε ένα βαθμό αποδέχονται και οι μουσουλμάνοι.
Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν δεκάδες μουσουλμάνοι που διαμένουν στην Ελλάδα, τόσο Ελληνες όσο και Αλβανοί αλλά και από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Είχε προηγηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά, καθώς όπως είναι γνωστό οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν διαθέτουν δικό τους επίσημο χώρο λατρείας.


nooz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...