Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Στόνερ πήρε την τελευταία pole του MotoGP στη Βαλένθια

Ο Κέισι Στόνερ εξασφάλισε την 4η φετινή του pole position για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στα MotoGP στη Βαλένθια, επικρατώντας του τοπικού ήρωα, Χόρχε Λορένθο, στις κατατακτήριες δοκιμές στο ισπανικό σιρκουί. Ο Λορένθο είχε το προβάδισμα μέχρι και έξι λεπτά πριν από το τέλος, αλλά σε εκείνο το σημείο ήρθε ο Στόνερ να σπάσει το φράγμα του 1'32", γυρίζοντας την πίστα σε χρόνο...
1:31.866.
Ο αυστραλός της Ducati δεν άφησε κανέναν να τον απειλήσει την πρώτη θέση του, καθώς σε νεκρό χρόνο βρήκε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση, στο 1:31.799.


Αντίθετα ο Λορένθο δεν κατάφερε να κατεβάσει άλλο την καλύτερη προσωπική του επίδοση και έτσι έμεινε στην 2η θέση με διαφορά λίγο πάνω από τρία δέκατα.


Την πρώτη σειρά της εκκίνησης για την κούρσα της Κυριακής (7/11, 15:00) συμπληρώνει ο εκπληκτικός Μάρκο Σιμοντσέλι, που για πρώτη φορά στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία κατάφερε να μπει στην πρώτη 3άδα σε κατατακτήριες δοκιμές.


Ο ιταλός αναβάτης της Gresini Honda άφησε εκτός πρώτης σειράς τον συμπατριώτη του, Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Γιατρός παρέμενε σταθερά αρκετά μακριά από τις κορυφαίες θέσεις στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, αλλά στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να ανέβει 4ος, απ' όπου θα ξεκινήσει τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του για την Yamaha.


Δίπλα του στο grid ο Ρόσι θα έχει την Ducati του Νίκι Χέιντεν και τον Μπεν Σπιζ της Tech 3 Yamaha.


Επικεφαλής της τρίτης σειράς θα είναι ο team mate του Σπιζ, Κόλιν Εντουαρντς, μαζί με τους Ντάνι Πεντρόσα και Αντρέα Ντοβιτσιόζο της εργοστασιακής Honda, η απόδοση των οποίων κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...