Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Sex & the… Crisis!

Ομάδα ψυχοθεραπευτών στη Νέα Υόρκη, μελέτησε τη συμπεριφορά επαγγελματιών από τον χώρο της οικονομίας – χρηματιστών, τραπεζικών και επιχειρηματιών – κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι άκρως ενδιαφέρον: Τα οικονομικά προβλήματα, “ανοίγουν” την όρεξη για...
σεξ ! Σεξ το οποίο δεν γίνεται (συνήθως) με τον μόνιμο και νόμιμο σύντροφο !
Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, οι οικονομικές δυσκολίες συνδέονται άμεσα με την ακατάσχετη όρεξη για σεξ! Συγκεκριμένα παρατήρησαν ότι την εποχή που η Νέα Υόρκη δοκιμαζόταν σκληρά από την οικονομική κρίση, όσοι εργάζονταν στον ευρύτερο οικονομικό τομέα, είχαν αυξήσει σημαντικά τις σεξουαλικές συνευρέσεις τους! Αυτό γινόταν συνήθως στα μεσημεριανά διαλείμματα, ενώ δεν έλειπαν και τα “έκτακτα” επαγγελματικά ταξίδια!


Σεξ, το καλύτερο αντικαταθλιπτικό!
Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η οικονομική δυσπραγία, συνοδεύεται από έντονο ενδιαφέρον για το περιστασιακό σεξ αλλά και την πορνογραφία! Έτσι έχουμε το εξής φαινόμενο: Λιγοστεύουν μεν οι σεξουαλικές επαφές με τους μόνιμους συντρόφους, με τη δικαιολογία “έχω τόσα πόλλα στο κεφάλι μου!!”, αλλά αυξάνονται κατακόρυφα οι συνευρέσεις επί πληρωμή, καθώς και οι απιστίες της μιας νύχτας!


Αυτό συμβαίνει γιατί το σεξ έτσι κι αλλιώς είναι ένα πολύ ισχυρό αντικαταθλιπτικό. Σε δύσκολες περιόδους, η σεξουαλική επαφή χωρίς ρομαντισμούς και δεσμεύσεις – και συχνά με τη βοήθεια πορνογραφικού υλικού, – μπορεί να γίνει ένας γρήγορος τρόπος εκτόνωσης και αποβολής του άγχους!


Προσοχή, μη το συνηθίσετε!
Το κακό είναι, λένε οι ειδικοί, πως αυτού του είδους οι συνευρέσεις προσφέρουν μία προσωρινή ανακούφιση, με αποτέλεσμα το άτομο να νιώθει την ανάγκη να επαναλάβει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την ερωτική πράξη. Αυτό αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγεί στην εξάρτηση!


Το γενικό συμπέρασμα των ψυχοθεραπευτών ήταν πως όσο μεγαλώνει η οικονομική κρίση τόσο θα μειώνεται το “νόμιμο” σεξ και θα αυξάνεται το περιστασιακό, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται όλο και πιο έντονη η χρήση πορνογραφικού υλικού!!


Και το κακό είναι πως η Ελλάδα έχει ακόμη πολύύύύύύύ δρόμο για να βγει από την οικονομική κρίση!!!


Pyles
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...