Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σοκ: Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά

Ανησυχητικά είναι τα ποσοστά που φέρνει στο φως το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς αυτό που αποκαλύπτει είναι ότι ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει κάθε μέρα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης είτε από τους γονείς, είτε από τους δασκάλους, είτε από άλλες μορφές εξουσίας.
Για το λόγο αυτό, το Συμβούλιο της...
Επικρατείας αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία κατά την καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Συμβουλίου της Ευρώπης Μοντ ντε Μποέρ Μπουκίτσιο, στόχος της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε»,είναι να διδάξει στα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών τα δικαιώματα τους στο να καθορίζουν τα όρια τους και να καταγγέλλουν την κακοποίηση.


Η εκστρατεία που παρουσιάστηκε στη Ρώμη, αποτελείται από ένατηλεοπτικό σποτ με κινούμενα σχέδια στο οποίο βλέπουμε έναμεγάλο χέρι να χαϊδεύει το κεφάλι ενός παιδιού, το οποίο όμως αντιδρά με οργή όταν το χέρι προσπαθεί να το αγγίξει κάτω από τα εσώρουχα του. Στόχοςείναι να μάθουν τα παιδιά τον κανόνα: «Εμείς δεν αγγίζουμε εδώ».


Εκτός από το τηλεοπτικό σποτάκι, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ετοιμάσει έγγραφα για τους γονείς και τα σχολεία σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης, την προσεχτική επιλογήεκπαιδευτικών και την μηδενική ανοχήσε τέτοια κρούσματα.


Ελπίδα τώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι να εμπνεύσει τις χώρες όλου του κόσμου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης και να διασφαλίσουν ότι τα διεθνή σύνορα δεν θα αποτελούνε εμπόδιογια τη νομική δράση κατά των εγκληματιών.


Star.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...