Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αδέσποτα σκυλιά: Έχουν και αυτά ψυχή…

Γράφει η Εμμανουέλα Αναστασιάδου


Καθημερινά στους δρόμους βλέπουμε πάρα πολλά αδέσποτα ζώα σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε νησί και σε κάθε μέρος που μπορεί να υπάρξει άνθρωπος και αδέσποτο. Άλλα τα βλέπεις να ψάχνουν νυχθημερόν στα σκουπίδια, άλλα να στέκονται έξω από ...
ταβέρνες, fast-food, άλλα να συνωστίζονται σε διάφορα καφέ παρέα με τον κόσμο, και άλλα τα βλέπεις σε πάρκα και πεζοδρόμια.
Κάποια άλλα αδέσποτα τα βλέπουμε να κοιμούνται πάνω σε χαλάκια από πολυκατοικίες. Και εκεί που κάθεται να ζεσταθεί πάνω στο χαλάκι, έρχεται ο κακός ένοικος της πολυκατοικίας και του κάνει:...
«Ουστ από δω κοπρόσκυλο».
Και έτσι το σκυλί πάει σε κάποια άλλη πολυκατοικία να κουρνιάσει. Και αν σταθεί τυχερός ο σκύλος, ο καλός ένοικος αυτή τη φορά όχι μόνο θα το αφήσει να κοιμηθεί στο χαλάκι αλλά θα του δώσει και κάτι να φάει ή έστω λίγο νεράκι.


Είναι άσχημο, να βλέπεις τόσα αδέσποτα παρατημένα στο δρόμο που πίνουν νερό από μια μικρή «κούρμπα» που έχει κάνει η βροχή ή το λάστιχο κάποιου ένοικου. Όμως, είναι ακόμα πιο άσχημο να βλέπεις να παρατάνε ένα αδέσποτο στο δρόμο νύχτα γιατί τα αφεντικά που πήραν για το παιδάκι τους το σκυλί, πλέον το βαρέθηκαν και είδαν πώς και τα σκυλιά δεν μένουν πάντα κουτάβια, αλλά μεγαλώνουν και θέλουν φροντίδα και ευθύνες.


Δεν είναι τυχαίο που κυρίως τη θερινή περίοδο βλέπουμε πιο πολλά σκυλιά στους δρόμους. Τότε αρχίζουν οι διακοπές και δεν έχουν που να το αφήσουν… Μακάρι, κάποιοι άνθρωποι να φέρονταν όπως φέρονται τα σκυλιά στα αφεντικά τους. Δεν είναι τυχαίο που ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ξέρεις ότι δεν θα σε προδώσει ποτέ, πάντα θα σου είναι πιστός, και θα σε περιμένει με χαρά να γυρίσεις στο σπίτι, χωρίς γκρίνια. Επιτέλους, το κράτος και ο καθένας από μας ας χρησιμοποιήσει στην πράξη την παιδεία που έχει πάρει απ’ το σπίτι του και ας γίνουμε όλοι πιο ευαισθητοποιημένοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και πιο υπεύθυνοι.


www.enimerwsi.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...