Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Χάσαμε τους Μεσογειακούς

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, δεν θα γίνουν τελικά, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην κατασκευή των έργων.
Σύμφωνα με την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκή καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από...
ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων.
Η διοργάνωση είχε ανατεθεί στην Ελλάδα, με τη Λάρισα και τον Βόλο να παίρνουν τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 21 έως 30 Ιουνίου του 2013.
Με δεδομένη, όμως, την οικονομική κατάσταση της χώρας, η κυβέρνηση δεν είχε ξεκαθαρίσει απόλυτα τη θέση της, θεωρώντας επί της ουσίας τη διοργάνωση ένα αναγκαίο κακό που κληρονόμησε από "τους προηγούμενους".
Γι αυτό και υπήρξαν αρκετές παλινωδίες. Πρώτα με την μη διεξαγωγή αθλημάτων (όπως το γκολφ) και στη συνέχεια αντιρρήσεις για το "μεσογειακό χωριό" κλπ.
Μάλιστα, το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών, θεωρήθηκε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Η ΔΕΜΑ κατάλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα στενοχωριόταν καθόλου αν της έπαιρναν τους αγώνες, έστω κι αν κάτι τέτοιο για το κύρος της χώρας δεν είναι ό,τι καλύτερο.
news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...