Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

H Sony ανακοίνωσε το NGP

H Sony ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια σχετικού event που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Τόκιο τη νέα φορητή της παιχνιδομηχανή NGP, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή ως PSP 2. Τα αρχικά της ονομασίας σημαίνουν Next Generation Portable, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδώσουν όσο πιο καλά γίνεται το νέο βήμα που κάνει η ιαπωνική εταιρία στο κομμάτι του φορητού gaming. Η οθόνη αφής του φορητού έχει...
διαγώνιο 5 ιντσών, είναι τεχνολογίας OLED και μπορεί να αποδώσει 16 εκατομμύρια χρώματα σε ανάλυση 960x544 pixels.
Στο μπροστινό και πίσω τμήμα φέρει από μία κάμερα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει και μία ειδική επιφάνεια αφής που επιτρέπει στο χρήστη να δώσει ακόμη περισσότερες εντολές σε ένα game. Στο εσωτερικό του NGP βρίσκεται ένας τετραπύρηνος ARM Cortex A9 επεξεργαστής καθώς και ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο, δίνοντας έτσι πολύ μεγαλύτερη επέκταση στον τρόπο συμμετοχή σε ένα τίτλο.
Στα δύο άκρα της συσκευής υπάρχουν δύο αναλογικοί μοχλοί για ακόμη πιο άνετη χρήση στις παραγωγές που απαιτούν κίνηση στις τρεις διαστάσεις, ενώ από πλευράς software, τα games θα πωλούνται τόσο από τα καταστήματα όσο και μέσα από μία ηλεκτρονική υπηρεσία, αντίστοιχη με αυτή του PS3. Ακόμη, θα είναι συμβατό με την πλατφόρμα PS Suite, η οποία θα επιτρέπει σε μία σειρά από Android συσκευές με έκδοση λειτουργικού στο 2.3 να αναπαράγουν PSone (αρχικά) και PSP (μετέπειτα) games. Από πλευράς συνδεσιμότητας, το NGP υποστηρίζει 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1 +EDR και 3G. H κυκλοφορία του έχει οριστεί για τα τέλη του 2011 και η διάρκεια της ζωής της μπαταρίας υπολογίζεται στις 5 ώρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...