Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο σεισμός χτύπησε την Ισπανία αντί για την Ιταλία - 10 νεκροί

Η πόλη Λόρκα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και εκεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Φρανθίσκο Χοδάρ, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εξαιτίας της κατάρρευσης κτιρίων. H El Pais, όμως, αναφέρει πως...
τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους!
Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, στις 17:47 (ώρα Ελλάδας, 18:47 Ισπανίας) ήταν διπλό αναφέρει η εφημερίδα El Pais στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν 5,1 Ρίχτερ και ακολούθησε μια δεύτερη, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα πάντως με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός ήταν 5,3 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην οροσειρά Τερθια, 5-10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λόρκα και 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Αλικάντε και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 1 χιλιόμετρο σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στη Μούρθια, την Καρταχένα, την Αγκουίλας, ακόμη και το Αλμπαθέτε. Από το σεισμό κατέρρευσε η στέγη ενός γηροκομείου, προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, ενώ ο πύργος της εκκλησίας στην πόλη Σαντιάγο υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη αρχίζει την αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, έδωσε εντολή να μεταβούν στην περιοχή στρατιωτικές ομάδες εκτάκτου ανάγκης, μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...