Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

«Υπό προετοιμασία» νέο σχέδιο για την Ελλάδα, δηλώνει ο Όλι Ρεν

Στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται ένα νέο σχέδιο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας το 2012, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Όλι Ρεν, ο οποίος σημειώνει ότι οι σχετικές αποφάσεις θα συζητηθούν και καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες.
«Είναι πολύ νωρίς να...
εξειδικεύσουμε οποιοδήποτε ποσό αφορά στις ανάγκες χρηματοδότησης ή αναχρηματοδότησης της Ελλάδας το 2012» δήλωσε ο κ. Ρεν.
«Για την ακρίβεια, είναι ακριβώς το καθήκον της αποστολής της ΕΕ που βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην Αθήνα να εξειδικεύσει και να καθορίσει τις ανάγκες του επόμενου έτους.
»Εμείς θα επιστρέψουμε σε αυτό το θέμα και θα έχουμε μία εμπεριστατωμένη συζήτηση -και πιστεύω τις σχετικές αποφάσεις- για αυτό το ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε ο Φινλανδός επίτροπος.
«Όλα αυτά είναι τώρα στο στάδιο της προετοιμασίας από την Κομισιόν και τα μέλη της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα επιστρέψουμε σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες στο Ecofin» επανέλαβε ο Όλι Ρεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το αντικείμενο των εκπροσώπων της τρόικας, υποστήριξε ο Όλι Ρεν, είναι διπλό: «Να αξιολογήσει αφ' ενός την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και να εξεταστεί ποιες προσπάθειες πρέπει να ενισχυθούν, και αφ' ετέρου να διεξαχθεί μία επικαιροποιημένη αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, μαζί με τις ανάγκες επαναχρηματοδότησής του».
Ο ίδιος χαρακτήρισε «πρόωρη» τη συζήτηση για το τι είδους πρόσθετη ενίσχυση θα χρειαστεί η Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως μετά την αξιολόγηση της τρόικας «θα μπορούμε σε μερικές εβδομάδες να κάνουμε μία συζήτηση με γνώση των δεδομένων για τα επόμενα βήματα».


Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...