Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Οι δίπλες της μανούλας

της Τζίνας Δαβιλά
Για την παρασκευή:
10 αυγά
1κιλό αλεύρι
1κουταλάκι γλυκού σόδα (κοφτό)
λίγο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας νερό για να λιώσουμε τη σόδα
κανέλλα για το πασπάλισμα
καρύδια τριμμένα – τουλάχιστον ένα...
φλιτζάνι του τσαγιού




Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι


Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στην λεκάνη με το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και τη σόδα και ζυμώνουμε καλά. Τέλος, ανοίγουμε το φύλλο - χρειαζόμαστε πλάστη- σε λεπτές λωρίδες.


Σε κατσαρόλα με λάδι που έχει κάψει βάζουμε τις δίπλες στο σχήμα που τους έχουμε δώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις βγάζουμε από το λάδι μόλις ροδίσουν. Τις περνάμε από το σιρόπι- προτιμότερο είναι μία- μία για να μην απορροφήσουν πολύ σιρόπι και σπάσουν- και εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε ταψί, όπου τους προσθέτουμε κανέλλα και το τριμμένο καρύδι!


Καλή επιτυχία!


Υγ: Στην Πελοπόννησο είναι το γλυκό της χαράς, που προσφέρεται σε αρραβώνες, γάμους και βαπτίσεις.


protagon.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...