Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κινδυνεύει με "λουκέτο" το Χαμόγελο του Παιδιού

Με λουκέτο κινδυνεύει το Χαμόγελο του Παιδιού όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Κώστας Γιαννόπουλος, ενώ τα έσοδά του φτάνουν να καλύψουν μόνο τον επόμενο 1,5 μήνα.
«Βρισκόμαστε στο κόκκινο. Τα νούμερα δεν επιδέχονται παρερμηνείας. Τα χρήματα που έχουμε μας επιτρέπουν να επιζήσουμε για...
ενάμιση ακόμα μήνα. Μετά κινδυνεύουμε να βάλουμε λουκέτο», είπε στο Βήμα ο κ. Γιαννόπουλος.
«Ολοι μας έπαιρναν ως δεδομένους. Ηταν κοινή η πεποίθηση ότι “το Χαμόγελο του Παιδιού δεν έχει πρόβλημα”. Σκεφτείτε, όμως, ότι είμαστε ένας οργανισμός που απασχολεί 300 άτομα προσωπικό, συντηρεί παιδικά σπίτια σε όλη την Ελλάδα και αρκετά ασθενοφόρα. Κι όμως, δεν έχουμε λάβει ποτέ κρατική χορηγία. Μας στήριζαν πάντα μόνο οι ιδιώτες, οι απλοί πολίτες με τις δωρεές τους, οι εταιρείες πληροφορικής που μας παρείχαν δωρεάν εξοπλισμό, επιχειρηματίες που μας δώριζαν φαγητό, έπιπλα, παιχνίδια ή βενζίνη»,προσέθεσε ο πρόεδρος.


«Να σας πω ένα απλό παράδειγμα: οι εταιρείες δεν μας δωρίζουν πια τη βενζίνη. Αυτό μεταφράζεται σε 150.000 ευρώ το χρόνο! Πού να τα βρούμε; Ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά που χρειάζονται τα ασθενοφόρα μας για μεταγωγές στα νοσοκομεία για χημειοθεραπείες ή άλλες σοβαρές παρεμβάσεις;», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.


"Μας σαμποτάρει η πολιτεία"


«Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ποτέ δεν είχε χαρακτήρα καταγγελτικό. Προσπαθούσαμε πάντα να αναζητούμε τους θετικά στοιχεία του δημόσιου τομέα – τους καλύτερους εισαγγελείς, γιατρούς, αστυνομικούς – και να συνεργαζόμαστε μαζί τους. Όμως, η πολιτεία όχι απλώς μας έχει αφήσει στην τύχη μας, αλλά δε διστάζει να μας… σαμποτάρει», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.


Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέταξε εκτάκτως στο νομοσχέδιο περί ευθύνης υπουργών μία διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία… νέας γραμμής για κακοποιημένα παιδιά.


«Τη στιγμή που υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια η γραμμή 1056 που λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο 24 ώρες το 24ωρο, γιατί δημιουργούν νέα; Εχουμε μία γραμμή αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο, με εξοπλισμό έτοιμο από δωρεάν παραχώρηση εταιρείας πληροφορικής, η οποία γραμμή δέχεται 300.000 κλήσεις το χρόνο! Γιατί δεν στηρίζουν τις ήδη υπάρχουσες δομές παιδικής προστασίας, αντί να ξοδεύουν εκατομμύρια για τη δημιουργία νέων;», είπε χαρακτηριστικά.


«Μας κατηγορούν ότι "τα παίρνουμε", μας απειλούν ότι θα στείλουν “ράμπο” να μας ελέγξουν. Εμείς απαντάμε ότι όλα είναι ανοιχτά και διάφανα. Το κράτος έχει υποχρέωση να μας στηρίζει και δικαίωμα να μας ελέγχει. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν μας έχει στηρίξει ποτέ ούτε με ένα ευρώ!», συνέχισε.


«Το "μετά" δεν θέλω να το σκέφτομαι. Σίγουρα πάντως ήταν απαράδεκτα τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι θα πετάξουμε τα παιδιά στο δρόμο. Δεν είναι αντικείμενα για να τα πετάξουμε! Θα βρούμε μια λύση, πάση θυσία. Θα στερηθούμε ο, τι χρειαστεί, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει στο δρόμο», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...