Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι στάσεις του ύπνου προκαλούν προβλήματα υγείας

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο ύπνος κάνει καλό στην υγεία, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν μετράει μόνο η χρονική του διάρκεια, αλλά και η ποιότητα του.
Κάποιες συγκεκριμένες στάσεις ευθύνονται για διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας, άλλα πιο σοβαρά και άλλα λιγότερο...

Η στάση ανάσκελα, για παράδειγμα, κάνει κακό στους ασθματικούς, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει υπνική άπνοια στις ευαίσθητες ομάδες. Την ίδια στιγμή, όσοι κοιμούνται στο πλάι είναι πιθανό να… ξυπνήσουν με ρυτίδες, ενώ όσοι προτιμούν την εμβρυϊκή στάση, με πονοκεφάλους ή ακόμα και πόνους στον αυχένα.
Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να επιλέξουν ένα μαξιλάρι ούτε πολύ ψηλό αλλά ούτε και πολύ χαμηλό, ώστε να παρέχει καλύτερη στήριξη στο κεφάλι χωρίς να πιέζει τους μυς του αυχένα.
Όσοι βολεύονται καλύτερα μπρούμυτα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα νευρικής φύσης, όπως μούδιασμα των χεριών, ενώ εξίσου πιθανό είναι να ξυπνήσουν με πόνους στην πλάτη, ειδικά αν χρησιμοποιούν ψηλό μαξιλάρι.
Τα ζευγάρια πάλι που προτιμούν ο ένας την αγκαλιά του άλλου για μαξιλάρι διατρέχουν τον κίνδυνο να ξυπνήσουν πιασμένοι απ’ άκρη σ’ άκρη, λόγω της κακής στάσης ολόκληρου του σώματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Πηγή: Espresso
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...