Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Eυρωπαϊκό ραντεβού "αγανακτισμένων"

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις πλατείες διοργανώνουν σήμερα οι "αγανακτισμένοι" πολίτες της Ευρώπης. Η ειρηνική διαμαρτυρία που άρχισε στην Ισπανία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και στην Ελλάδα.
Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και άλλες πλατείες σε όλη τη χώρα.
Ήδη, στην Ελλάδα συμπληρώνουμε την...
Πέμπτη μέρα διαδηλώσεων και όπως φαίνεται στα μηνύματα στο Facebook, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει.
Μάλιστα αναρτήθηκε από τους διαχειριστές και πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα και στόχους:
"Πρόταση: Επειδή, κάνουν ότι δεν υπάρχουμε και ετσι θα συνεχίσουν....Παραθέτω μια βασική αρχή του επιχειρείν:Ο στόχος πρέπει να είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος για να έρθει αποτέλεσμα!Προτείνω λοιπόν τα αιτήματα να γίνουν συγκεκριμενα(και όχι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή).ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ,ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΤΛ.ι...πάμε Σύνταγμα και μένουμε, καλούμε όλο τον κόσμο που συμφωνεί με εμάς να έρθει,να κλείσουμε τα μαγαζιά μας όλοι να παραλύσει η χώρα...δεν θα έχουν επιλογή", ανέφερε το μήνυμα.
Το Σάββατο οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα, έχοντας σλίπινγκ μπαγκ μαζί τους για να μείνουν εκεί ενόψει της σημερινής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Άλλοι είχαν μαζί τους κατσαρόλες οι οποίες λειτουργούσαν ως "κρουστά" και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".
Με επιστολή του συμπαρίσταται στους "Αγανακτισμένους" ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά να φύγει η κυβέρνηση, την ώρα που ο Θεόδωρος Πάγκαλος τους χλευάζει σε συνέντευξή του κάνοντας λόγο για "μόδα των τεχνολογιών".
"Αγανακτισμένοι" και στο Λευκό Πύργο συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους για την κρίση, τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Η προσέλευση των Θεσσαλονικέων διαδηλωτών στην παραλία της πόλης, άρχισε στις έξι το απόγευμα, ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών καθισμένοι στο πλακόστρωτο της παραλίας συμμετέχουν στη διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης, εκφράζουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στη χώρα, συζητούν και καταθέτουν προτάσεις για την οργάνωση των δράσεών τους, αλλά και πρακτικά ζητήματα.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...