Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

Η Ελλάδα ήταν η τρίτη χώρα που πέρασε στον τελικό της Eurovision και θα διαγωνιστεί το Σάββατο στο κλειστό γήπεδο Fortuna Arena του Ντίσελντορφ.
Η Ελλάδα διαγωνίζεται με τη σύνθεση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη. Η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του...
Κωνσταντίνου Ρήγου. Τον Λούκα Γιώρκα θα πλαισιώνουν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.
Η ΕΡΤ θα μεταδώσει, επίσης, απευθείας τον 2ο ημιτελικό και τον τελικό, στις 12 και 14 Μαΐου, στις 22.00. Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν απευθείας ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ (www.ert.gr). Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.


Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον καθένα) για τον τελικό της 14ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας και οι «big five», δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό ύστερα από 14 χρόνια απουσίας.


Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν για τον τελικό, θα προκύψει έπειτα από κληρώσεις που θα γίνουν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού. Η Λένα Αρώνη θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.


Για τους δύο ημιτελικούς κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό, που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον 1ο ημιτελικό έχουν, επίσης, δικαίωμα ψήφου το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, ενώ στον 2ο η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Στον τελικό μπορούν να ψηφίσουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.


newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...