Τρίτη 24 Μαΐου 2011

FT: Διαγράψτε τα χρέη της Ελλάδας

Την διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν ως λύση για την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση οι Financial Times, σε δημοσίευμα τους που ανήρτησαν την Τρίτη (24/5).
Η διαγραφή αυτή θα αποτελούσε μια...
“αντιπυρική ζώνη” για την Ευρώπη, σε συνδυασμό με ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και με την επεξήγηση προς τις αγορές ότι η Ελλάδα αποτελεί μια “ειδική περίπτωση.
Η Ελλάδα έχει μια δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη κυβέρνηση, λένε οι Financial Times γι' αυτό θα πρέπει να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για το μέλλον της οικονομίας της.
“Την φωτιά την πολεμάς με τη φωτιά”, λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, λέγοντας πως μια διαγραφή χρεών θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από τα πακέτα στήριξης που λύνουν προσωρινά το πρόβλημα μετά από μια αδέξια κρατική κατάρρευση.
“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως να θέλει να μάθει κάτι από την εμπειρία των αποίκων στην Αμερική. Ανακάλυψαν ότι μία μικρή φωτιά θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετό κενό χώρο, ώστε να σταματήσει την εξάπλωση μίας μεγαλύτερης πυρκαγιάς.
Αντί λοιπόν να προσπαθεί μάταια να σώσει την Ελλάδα από την δική της φωτιά, η ΕΚΤ ίσως να πρέπει να την αφήσει να καεί.”, γράφουν οι Financial Times.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...