Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ανασκευάζει το Spiegel τα πέρι ελληνικής τεμπελιάς

Αυτή τη φορά το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" ξαφνιάζει, καθώς μετά από πολύ καιρό παρουσιάζαι και ένα θετικό για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, δημοσίευμα.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα περιλαμβάνεται στο τεύχος που θα...
κυκλοφορήσει τη Δευτέρα (23/05) και παρουσιάζει ως δικαιολογημένη και θετικά την αντίδραση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο να προασπίσει την εικόνα των Ελλήνων στη γερμανική κοινή γνώμη.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά:
"Στο Βερολίνο ο Έλληνας πρέσβης αγωνίζεται ενάντια στη φήμη περί τεμπελιάς και για μία ισορροπημένη εικόνα της χώρας του".
Απαριθμώντας την πληθώρα των εκπομπών που αφιέρωσαν τα κρατικά κανάλια στην κρίση της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, το περιοδικό εκτιμά ότι για τον πρέσβη Δημήτρη Ράλλη "το Βερολίνο είναι η δυσκολότερη αποστολή" στη έως τώρα διπλωματική του καριέρα.
Ο κ. Ράλλης επισημαίνει ότι δύο πράγματα πληγώνουν τον ίδιο και τους Έλληνες.
"Πρώτον, όταν δεν αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες, που έχουν ήδη κάνει. Και δεύτερον, όταν δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι τεμπέληδες. Εμείς οι Έλληνες δουλεύουμε σκληρά, φοβερά σκληρά, πολύ εντατικά, πραγματικά πάρα πολύ σκληρά", λέει.
Ο ίδιος ο συντάκτης του δημοσιεύματος ανασκευάζει την εικόνα, που παρουσίασε προ ημερών η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ περί συνταξιοδότησης και χρόνου διακοπών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι "οι Έλληνες έχουν κατά μέσο όρο λιγότερες ημέρες διακοπών από τους Γερμανούς και βγαίνουν στη σύνταξη σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτούς".
Ο κ. Ράλλης παραδέχεται ότι οι Έλληνες πρέπει τώρα να αλλάξουν πολλά, αλλά σημειώνει πως και στο μέλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. "Σημαντικό στοιχείο της ελληνικής ιδιοσυγρασίας είναι η αισιοδοξία", προσθέτει ο Έλληνας πρέσβης, τονίζοντας: "Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε".


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...