Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Σε 0,2 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκαν οι ζημίες της Σιδενόρ στο α' εξάμηνο


Σε οριακές ζημίες, ύψους 0,2 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκαν τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Σιδενόρ ΑΕ, κατά το α' εξάμηνο του 2010, έναντι ζημιών ύψους 38,2 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2009.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα μετά από φόρους επιβαρύνθηκαν από την έκτακτη εισφορά του Ν 3845/2010 κατά το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ.


Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν το α' εξάμηνο σε κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ (ή κέρδη 0,002 ευρώ ανά μετοχή), έναντι ζημιών, ύψους 41,4 εκατ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2009 ευρώ (ή ζημίες 0,397 ευρώ ανά μετοχή).


Μείωση κατά 13% περίπου εμφάνισε σε ετήσια βάση ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου, ο οποίος ανήλθε στα 473 εκατ. ευρώ, έναντι 542 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2009.


Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν σε κέρδη 40,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,6 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο του 2009, ενώ το περιθώριο EBITDA ενισχύθηκε και ανήλθε στο 8,6% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, στο πρώτο εξάμηνο του 2010.


Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 43,5 εκατ. ευρώ.


Τα αρχικά σημάδια ανάκαμψης, που εμφανίστηκαν στις διεθνείς αγορές, στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, συνεχίστηκαν και στο δεύτερο τρίμηνο, με την ενίσχυση της ζήτησης, κυρίως, στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.


Η σταδιακή άνοδος των τιμών των μετάλλων και η αναθέρμανση της επενδυτικής δραστηριότητας παράλληλα με τη θετική συνεισφορά της Σωληνουργεία Κορίνθου ευνόησε τη δραστηριότητα του Ομίλου στις αγορές αυτές, ενισχύοντας τον όγκο πωλήσεων έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2009, προσθέτει.


Ο όμιλος, επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση, έχοντας έγκαιρα εντοπίσει τις ανάγκες της αγοράς, επικέντρωσε την παραγωγή σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως ειδικοί χάλυβες και πλατέα προϊόντα, μέσω της θυγατρικής Stomana Industry SA, με στόχο την κάλυψη της ζήτησης για τα προϊόντα αυτά.




in.gr , με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...