Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Οι τοπ 288,945 σελίδες στο ίντερνετ σε μια εικόνα!

To nmap.org που έφτιαξε την εικόνα μας εξηγεί το πως έγινε το όλο θέμα της φωτογραφίας παραπάνω. Μας λέει οτι το όλο project ξεκίνησε στις αρχές του 2010 όταν χρησιμοποίησαν το Nmap Security Scanner για να συλλέξουν τα favicons (η μικρή εικονίτσα που εμφανίζεται δίπλα στο link κάθε site στον browser), για να βελτιώσουν το script του http-favicon.nse.
Τους άρεσαν τόσο πολύ όλα αυτά τα μικρά εικονίδια που φτιάξανε την παραπάνω εικόνα. Δεν χρειάζεται να πάρετε μικροσκόπιο για να βρείτε κάποιο site που σας καρφώθηκε η ιδέα να δείτε το favicon του. Μπορείτε εδώ να βρείτε την interactive εκδοχή της εικόνας που μπορεί να γίνει zoom μέσα σε αυτό το χάος.
Για να φτιαχτεί η εικόνα χρησιμοποιήθηκαν 288.945 εικονίδια (!!!). 39.482 μείναν στην απέξω διότι είχαν errors. Απότι φαίνεται ξεκάθαρα Google, Facebook, MSN, Yahoo και Youtube κυριαρχούν… Το μέγεθος καθορίζεται απο την επισκεψιμότητα στο κάθε site (και έχουν υπολογιστεί με βάση το Alexa).
Στην σελίδα του nmap.org υπάρχει ένα πεδίο για δήλωση ενδιαφέροντος αγοράς της εικόνας σε poster που σκέφτονται να εκδώσουν αν μαζευτούν αρκετές συμμετοχές.
http://www.tsimpountiii.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...