Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ξεκίνησε στην Αθήνα η 59η Συνδιάσκεψη Διοικητών Πολιτικής Αεροπορίας

Την έναρξη των εργασιών της 59ης Συνδιάσκεψης Διοικητών Πολιτικής Αεροπορίας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας Ευρώπης (ECAC), η οποία πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα, κήρυξε την Παρασκευή ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Σηφουνάκης, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός των ελληνικών αερομεταφορών βασίζεται στην ορθολογική ανάπτυξη όλων των τομέων της αεροπορικής δραστηριότητας, προτάσσοντας την ασφάλεια των πτήσεων, την προστασία από έκνομες ενέργειες και την προστασία του περιβάλλοντος».


Ο υφυπουργός μίλησε για τις προσπάθειες για την ουσιαστική αναγέννηση και αναβάθμιση της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. «Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο κατάρτισης της νομοθετικής πρωτοβουλίας που διαχωρίζει κατά τρόπο σαφή και ευδιάκριτο τα δύο επίπεδα λειτουργίας της ΥΠΑ, δηλαδή το ρυθμιστικό / κανονιστικό επίπεδο από εκείνο της παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα θα συμβάλει - από τη δική της πλευρά - στη αύξηση των επιδόσεων και στη βελτίωση της βιωσιμότητας του ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής αεροπορίας, στην ενίσχυση της ασφάλειας των πτήσεων. Παράλληλα σε όλα τα επίπεδα των υποδομών - κτιριακών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.λπ. - ενεργοποιούμαστε τάχιστα για την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων».




in.gr , με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...