Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Apple: Touchscreen Macs



Η Apple αποκάλυψε μια νέα πατέντα για τη δημιουργία touchscreen Macs, τα οποία θα εναλλάσσουν το ποντίκι με το User Interface απλά μέσω μιας κλίσης στην οθόνη


Η βασική λογική της Apple πίσω από τις φήμες περί touchscreen iMac πρέπει διαμορφώνεται ως εξής: "είμαστε καλοί στα User Interface αφής, οπότε γιατί να μη δημιουργήσουμε και ένα touchscreen iMac".


Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα ενός εύχρηστου και ελκυστικού desktop αφής αποτελεί ακόμα όνειρο θερινής νυκτός αλλά η Apple, όπως φαίνεται, είναι διατεθειμένη να κολυμπήσει σε επικίνδυνα νερά.



Εντούτοις, μια διεθνής πατέντα, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο World Intellectual Property Organization, αποκαλύπτει μέχρι που διατίθεται να φτάσει η εταιρεία ώστε να κατακτήσει το UI αφής στους desktop υπολογιστές.


Στην ουσία, η πατέντα καλύπτει τη μέθοδο μετάβασης από το κανονικό UI "υψηλής ανάλυσης" (η διαχείριση του οποίου γίνεται καλύτερα μέσω ποντικιού) σε ένα "χαμηλότερης ανάλυσης" που είναι πιο κατάλληλο για χρήση μέσω αφής (όπως το iOS).


Ένας μεγάλος αριθμός αισθητήρων θα μπορεί να ανιχνεύει όταν ο χρήστης κουνάει την οθόνη, προκειμένου να την αλλάξει στην κατάσταση αφής. Με αυτή την κίνηση, όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούν υψηλή ανάλυση απενεργοποιούνται, ενεργοποιώντας έτσι το touch UI.


Φυσικά, η όλη ιδέα είναι ακόμα ασαφής, αφού η πατέντα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός προτού η Apple είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα desktop με πλήρεις δυνατότητες αφής. 




Φανή Καμπάση   PC World
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...