Δύσκολοι καιροί για την ελληνική οικονομία. Γι' αυτό και το mobile-news.gr θα σας προσφέρει σε καθημερινή βάση τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων, για να μη σας πιάσουν ποτέ αδιάβαστους. Και κάθε εβδομάδα η σελίδα μας θα εμπλουτίζεται και με τα πρωτοσέλιδα των εβδομαδιαίων οικονομικών εφημερίδων.
«Ναυτεμπορική»:... «Βουλιάζουν» τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού. Τα στοιχεία του ισοζυγίου δείχνουν ότι ο Ιούλιος ήταν ο χειρότερος μήνας
«Ο χειρότερος μήνας για τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον μέχρι τα έως τώρα στοιχεία, ήταν ο Ιούνιος καθώς τα έσοδα υποχώρησαν κατά 15,7%, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία στην κυβέρνηση αλλά και τους παράγοντες του κλάδου», γράφει η «Ν». «Στο α' εξάμηνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, η μείωση εσόδων του τουρισμού από το εξωτερικό έφθασε στο 11,9% και εισπράχθηκαν 2,7 δισ. ευρώ έναντι 3,1 δισ. ευρώ πέρυσι».
«Εξπρές»: Ασφυκτιούν... οι επιχειρήσεις από την έλλειψη ρευστότητας. Ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν από ειδική έρευνα που διενήργησε το ΕΒΕΑ
Η εφημερίδα επικεντρώνεται στο «οξύ πρόβλημα ρευστότητας που ταλανίζει τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με δυσκολίες πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση και με καθυστερήσεις ένταξης σε κοινοτικά ή άλλα προγράμματα. Ο κύκλος εργασιών έχει περιοριστεί δραστικά λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ αυξάνονται ο χρόνος αλλά και οι επισφάλειες στην αποπληρωμή οφειλών από πελάτες τους».
«Ημερησία»: Ανεργία 16% το Φθινόπωρο. Πρόβλεψη για 800.000 άτομα εκτός εργασίας
Στο βασικό θέμα της εφημερίδας γίνεται λόγος για τους «επιπλέον 98.834 ανέργους που προστέθηκαν στις λίστες του ΟΑΕΔ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 659.384 άτομα. Η αύξηση της ανεργίας καταγράφεται σε μια εποχή που οι τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ενώ υλοποιούνται και προγράμματα απασχόλησης, μέσω της επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών».
«Κέρδος»: Αναπτυξιακή στασιμότητα. Ανεπαίσθητες οι μεταβολές του παγκόσμιου ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο
Η εφημερίδα γράφει ότι «σε φάση στασιμότητας περιήλθαν συνολικά οι οικονομίες των 32 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2010, με κύριους υπεύθυνους τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν στους κόλπους του ΟΟΣΑ αυξήθηκε με ρυθμό 0,7% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, ίδιο ρυθμό με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο».
www.mobile-news.gr