Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Με Όσκαρ για τη συνολική προσφορά τους στον κινηματογράφο θα βραβευτούν δύο από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της εποχής μας.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ θα παραλάβουν τα βραβεία τους στις 13 Νοεμβρίου, κατά το Δείπνο του Κυβερνήτη -τελετή που καθιερώθηκε το 2009.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών, τιμητικό Όσκαρ θα λάβουν, επίσης, και ο βετεράνος ηθοποιός Ελάι Γουάλας, 94 ετών, και ο ιστορικός του κινηματογράφου Κέβιν Μπρόουνλοου, 72 ετών.

Ο 72χρονος Κόπολα, σκηνοθέτης κορυφαίων ταινιών, ο οποίος έχει ήδη βραβευτεί με πέντε Όσκαρ, θα λάβει το βραβείο Irving G Thalberg Memorial της Ακαδημίας ως αναγνώριση του σημαντικού του έργου.

Ο 79χρονος Γκοντάρ («Με Κομμένη την Ανάσα», «Ζούσε τη Ζωή της», «Δέκα Λεπτά Αργότερα-Το Τσέλο», «Η Δική Μας Μουσική») είναι ένας από τους ιδρυτές του γαλλικού «νέου κύματος».

Ο Γουάλας είναι περισσότερος γνωστός για το ρόλο του δίπλα στον Κλιντ Ιστγουντ στο γουέστερν «Ο Καλός, Ο Κακός και ο 'Άσχημος», ενώ συμμετέχει και στη νέα ταινία του Όλιβερ Στόουν «Wall Street: Money Never Sleeps».

Ο Μπρόουνλοου είναι ιστορικός κινηματογράφου και ένας από τους ειδικούς του βωβού κινηματογράφου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...